top of page

Het online succes van jouw straffe verhalen


Verhalen van 1001 nacht...

Als ondernemend persoon heb je ongetwijfeld 1001 dingen te vertellen over jouw product, jouw organisatie, jouw parcours, ... Maar als al die verschillende verhalen door elkaar lopen ziet jouw publiek het bos door de bomen niet meer.


Jouw kanaal als 'favoriete tijdschrift'

Door gebruik te maken van Content Formats creëer je een bepaalde structuur.

Wat zijn content formats? Het zijn herkenbare rubrieken die je gebruikt om je verschillende verhalen in onder te brengen. Zo wordt jouw communicatie overzichtelijker. Mensen houden nu eenmaal van regelmaat en herhaling. Je kan het vergelijken met de formule van populaire tijdschriften. De ene leest graag de horoscoop, de andere actualiteit, iemand anders is dan weer geïnteresseerd in economie, design of cultuur...

De lezer/volger stemt hierdoor misschien wel steevast af op jouw kanaal. Elke week of maand op een bepaald uur, zitten mensen voor hun scherm te wachten, om niets te missen van jouw/zijn favoriete rubriek. Dat zou weer een mooie droom zijn die werkelijkheid wordt.


Enkele succesvolle rubrieken zijn:

  • Wist-je-datjes

  • Achter de schermen

  • Motiverende quotes of standpunten van jouw organisatie (bij voorkeur op maandag, motivatie monday)

  • Of goede voornemens, vooruitzichten

  • Nieuws van de dag - heet van de naald

Is jouw post succesvol, recycleer hem dan!

Je kan jouw succesvolle post binnen dezelfde rubriek enige tijd later herhalen. Of je past je bericht aan en deelt het snel nog een keer. Zo belicht je hetzelfde verhaal nog eens op een totaal andere manier.


Los van deze 'kapstok' kan je tussentijds nog steeds inhaken bij actuele gebeurtenissen, of een extra communicatie voorzien. De formats bieden ook voor jou als ondernemer een houvast. Je kan ze rustig vooraf inplannen. Zo is er altijd iets om te delen, ook wanneer het te druk is om met sociale media bezig te zijn of wanneer het net té kalm is. Er is altijd wel een weetje of een oude post om nieuw leven in te blazen.

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page