top of page

Get ready for Take-Off...

Bijgewerkt op: 20 jun. 2020

2020 startte veelbelovend voor de economie. Tot Corona plots besliste

om roet in het eten te strooien.

Maar elk nadeel heeft natuurlijk zijn voordeel. Op innovatief vlak wordt elke dag, wereldwijd baanbrekend werk verricht.


CRISIS = GEVAAR maar

CRISIS = ook KANS


Echte ondernemers zullen kansen zien in deze ongeziene tijden. Business strategieën worden volledig omvergeworpen. Wie de kansen grijpt die de digitale wereld te bieden heeft zal ontdekken dat er een hele nieuwe wereld opengaat. Doelgroepen zijn transparanter, je kan gerichter communiceren en je ziet meteen het resultaat in je online dashboard. Je kan korter op de bal spelen, eindeloos testen en snel schakelen, à la minute.

Essentie en emotie

We keren terug naar de essentie van wat ondernemen inhoudt: Innovatie en creativiteit. Zo wordt het kaf weer van het koren gescheiden. Want we kunnen gewoon niet terugvallen op evidentie. Niets is gratis en niets komt namelijk vanzelf.

De digitale wereld ligt aan onze voeten, niet voor de voeten.

Maar hoe springen we er met beide voeten in?

Alles begint met open dialoog.

Bied een forum, stel vragen, ga de communicatie met je doelgroep openlijk aan. Tast af waar de noden liggen. Wanneer je weet welke noden vandaag nog niet worden ingevuld kan je in de startblokken schieten. Je zal een flinke dosis empathie voor de dag moeten leggen en vertrekken van de emotie die jouw dienst of product zal moeten gaan opwekken. Vertrouwen en geruststelling zijn heel erg belangrijk in tijden waarin de vaste grond plots onder je voeten verdwijnt. Het zijn algemeen bekende gevoelens waar iedereen vandaag mee worstelt. Het draait om véél meer dan storytelling want er komen nu echte menselijke emoties bij kijken.


Lancering naar de maan

Vandaag staat iedereen weer in de startblokken, dat zou toch spannend moeten zijn. Precies de eerste schooldag,

of een lancering naar de maan.

Er is geen tijd om stil te staan. Dus zet je schrap, ‘fasten your seatbelt & go For it' En lukt het niet van de eerste keer, dan van de tweede, of derde… Dat is ook een voordeel van de digitale wereld. Je kansen zijn oneindig en de kosten zijn relatief laag. Start-up of niet? Grijp je kansen en … ‘get ready for take-off’

En lukt het even niet alleen?

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page